Jääkiekko

4 Kouluruokavaalit – Jääkiekko

Tällä hetkellä liikunta on kasvamassa suomen kouluissa. On todella tärkeää että me autamme ja tuemme kaikkia lapsia ja nuoria liikkumaan. Yksi todella hyvä harrastus on jääkiekko. Jääkiekko on suhteessa muihin harrastuksiin vähän kallis. Mutta kun on kerran ostettu välineet, voidaan niitä käyttää kunnes lapsi tai nuori kasvaa niistä ulos. Välineitä voi myös ostaa käytettyinä, jolloin harrastus muuttuu jo todella paljon halvemmaksi.

Toinen asia joita nuoret tarvitsevat ovat mailat. Mailoja ja muita välineitä tarvitaan kyseiseen harrastukseen, ja ne maksavat omalta osaltaan vähän. Vaikka rahaa kuluukin lapsen harrastukseen, on hyvä muistaa että lapsi saa varmasti vastinetta tästä harrastuksesta rahoilleen. Tällä en tarkoita sitä, että jokaisesta nuoresta ja lapsesta tulisi NHL ammattilainen, mutta myös toisia etuja. Näihin toisiin etuihin kuuluvat hauskanpito ja sosiaalisuus. Pääasia on että lapsi viihtyy ja että hänellä on hauskaa. Ketään ei saa koskaan pakottaa pelaamaan jääkiekkoa tai muita lajeja, ellei hän sitä itse halua. Kannustaminen ja pakottaminen ovat täysin eri asioita. Kannustamiseen kuuluvat kaikki hyvästä syötöstä kaikkeen kehumiseen. Kannustamisen avulla lapsi saa myös huomiota, joka on todella tärkeää hänelle.

On myös hyvä muistaa että jääkiekko on turvallinen laji nuorena. Lajissa käytetään todella hyviä suojuksia jotka suojaavat nuorta vammoilta. On myös hyvä muistaa että vaikka olisi maailman turvallisimmat vehkeet lapsella päällä, ei se tarkoita sitä etteikö pelissä voisi käydä huonosti. Tämän takia on erittäin tärkeää olla aina läsnä kun pystyy ja todellakin tukea nuoren toimintaa niin taloudellisesti kuin sitten myös sillä, että raahaudut itse paikan päällä aina kun pystyt. Nuori arvostaa tätä aivan varmasti!

You may also like...