Pasta

Pasta

Voisiko kouluruokana toimia pelkästään pasta painotteiset ruuat? Eikö pasta olisi todella hyvä valinta, koska nuoret suomessa liikkuvat kuitenkin jonkun verran verrattuna muihin maihin. Samalla voisi tietysti lisätä liikuntaa kouluissa. Sehän on jo todettu, että mitä enemmän sitä liikkuu ja pitää huolta omasta terveydestään, sitä paremmin nuori pystyy keskittymään ja oppimaan.

Tällä hetkellä voimme todeta, että kouluruoka valio on toiminut. Suomen kouluthan ovat valittu jo monien vuosien ajan maailmanluokkaa vastaaviksi, jopa maailman parhaiksi. Tässä osa syynä on totta kai ravinto. On todella tärkeää että lapset ja nuoret syövät hyvin, ja ennen kaikkea oikealla tavalla hyvin, samalla kun lapsi ja nuori liikkuu myös paljon!

Ruoka ja ravinto on kaiken hyvän alku. Jos kaikki ravinto asiat ovat kunnossa, on nuorella aina helpompaa jaksaa paremmin ja todella panostaa täysin voimin opiskeluun. Opiskelu on nuorelle ihmiselle todella tärkeää.

Yksi ruokavalio joka on todella nopeaa ja täyttävää, myös todella hyvää kaikille urheilijoille on ilman muuta pasta. Pastassa on todella paljon hiilihydraatteja. Olen itse miettinyt sitä, voisiko kouluissa tarjota runsas kuituista pastaa, ruis pastaa ja muutenkin todella terveellistä ruokavaliota. Siihen lisättäisiin sitten alkuruoka salaatti ja leipä. Todella tärkeää luuston ja kasvun osalta on ilman muuta maito. Maitoa ei nuori ihminen voi käytännössä juoda liikaa.

Pitäkää huolta lapsistanne ja nuoristanne. Kannustakaa heitä syömään hyvin, opettakaa heitä jo kotona. Kannustakaa heitä liikkumaan! Seuraavassa artikkelissa vielä lisää liikkumisesta. Siihen asti, hyvää päivän jatkoa!

You may also like...