Kouluruokavaalit

Kouluruokailu on tapahtuma joka järjestetään oppivelvollisille koulupäivän aikana. Kouluruokailu on hyvin järjestettyä ja ohjattua. Kouluruokailu on lakisääteinen ja maksuton ateria. Aterian tavoitteena on edistää oppilaan tai opiskelija terveyttä, työskentelytehoa ja hyviä tapoja.

Ruokailu ateriat ovat hyvin terveellisiä ja täynnä ravintoa. Kaikista kouluista 85 % syö päivittäin kouluruokaa. Sen sijaan 13-17 vuotiaista vain 65%:ia kouluruoan päivittin. 33% murrosikäisistä koululaisista ei syö koulussa lämmintä ruokaa vaan valitsevat ja korvaavat sen makeisilla.

Kouluruoka on yleensä hyvin vaihtelevaa. Yleensä koulun keittiöt tekevät oppilaille tarkan ruokalistan siitä mitä he tulevat heille tarjoamaan joka viikko maanantaista perjantaihin.

Kouluruokaa tarjotaan tosiaan todella laajalla valikoimalla. Päivittäin on tapana kuitenkin tarjota salaattia ja leipää ruoan kanssa. Aiemmin on käyty keskustelua siitä, investoiko valtio tarpeeksi varoja kouluruokaan.

Kouluruokavaalit sivun päivittäjät ja kirjoittajat muistavat itse erittäin hyvin kouluruat. Kouluruokavaalit sivuston suosikki kouluruokiin on makaronilaatikko ja toisena kalapuikot.

Kouluruoka on aina ollut hyvin suosittu ja mielenkiintoinen puheenaihe.

Kouluruokavaalit.fi kysyykin nyt, mikä on sinun suosikki kouluruokasi?

You may also like...