Vaadimme parempaa kouluruokaa!

Muistatko vielä mitä sinä olet syönyt koulun ruokalassa? Me muistamme! Ajattelimmekin viedä sinut nyt aikamatkalle koulujen ruokalaan, sekä niiden kulinarististen makujen sekaan, mitkä lapsuudessasi sait kokea! Voisimme aloittaa esimerkiksi omalla tarinallani, joka pohjautuu ala-aste aikoihini.

Olin juuri vaihtanut koulua, joten edessä oli uudet haasteet, ystävät, sekä ympäristö. Kävelin reippaasti ensimmäisenä koulupäivänäni ovista sisään, jonka jälkeen aloin tutkimaan ympäristöäni. Kyllä, en ole ole koira, vaikka äskeinen lause niin antoikin hieman ymmärtää. Hetken tutkittuani löysin kuin löysinkin ensimmäisen luokkahuoneeni. Päivä alkoi äidinkielen opetuksella, josta opettaja määräsi pistokokeet seuraavalle päivälle. Muistan kuin eilisen päiväni tuon ensimmäisen koulupäivänä uudessa koulussa, sillä ruokalassa oli tarjolla kalapuikkoja ja kermaviilikastiketta. Tuo ylivoimaisesti herkullisin ruoka oli löytänyt tiensä tähänkin kouluun! Paremmin ei olisi päiväni siis voinut alkaa.

Seuraavana päivänä olikin sitten vuorossa jo ne äidinkielen pistokokeet, mistä äsken mainitsinkin. Meillä oli kaksoistunti äidinkieltä, ja edellisellä tunnilla olimmekin pistokokeihin liittyen käyneet hieman läpi asioita. Tapahtui niinkin hauska asia, että opettajamme oli unohtanut pyyhkiä tuon liitutaulun, ennen kuin koe alkoi! Lunttasimme siinä siis iloisesti taululta hyvän tovin, ennen kuin jonkun oli tietysti koko homma paljastettava. Oli aika siirtyä lounaalle, ja katsos vain. Hernekeittoa! Kaksi edellämainittua ruokaa (kalapuikot + hernekeitto) olivat ylivoimaisesti omia suosikkejani koko koulu-urani ajan. En voinut uskoa silmiäni, sekä makunystyröitäni. Kotoinen hernekeitto odotti koulun isossa, mutta viihdyttävässä ruokalassa. Minulle varsinkin on syöminen erittäin lähellä sydäntä (mahassa, he he he), joten odotin näitä ruokia enemmän kuin mitään!

Kotona tietysti tehtiin sitten vielä erikseen aina ruokaa, mutta kouluruokailu oli aina se mieleisin paikka. Oli hieno aina puolessa välin päivää jutella ystävien kanssa, sekä lounastaa hyvän ja terveellisen ruoan parissa. Ainoa mistä annan toki miinusta, on koulujen tarjoamat perunat. Nämä kumilta maistuvat, sekä tuntuvat keltaiset pallerot olivat täysin identtisen makuisia, ihan sama missä niitä puputitkaan. Ruokatunnilla oli myöskin se hyvä puoli, että se kesti yleensä 45-60min. Tässä välissä ehti jopa hyvin käymään kaupassa, mikäli tämä oli sallittua. Muistan miten yleensä tämä kiellettiin opettajien toimesta, mutta olikin huiman hauska seikkailu aina lähteä etsimään kauppaa, sekä ehkä pelaamaan vähän pelikonetta!

Kouluruoasta ei siis minulle ainakaan jäänyt mitään traumoja. Tiedän kyllä monia ystäviäni, jotka ovat tämän aiheen kanssa taistelleet. Monille on jopa jäänyt elinikäisiä traumoja siitä, ettei he pysty esimerkiksi enään syömään perunaa! Tämä on todella ikävää, sillä kouluruokailun pitäisi aina olla positiivinen kokemus, positiivisen makuelämyksen saattelemana. Lisää tietoa asiasta voit lukea osoitteesta: www.parempaakouluruokaa.fi

Minkälaisia kokemuksia sinä olet kokenut kouluruokailussa? Mikä oli lempiruokasi? Onko sinulla tiettyä tarinaa, minkä haluaisit kertoa meille kouluvuosistasi?

Mikäli osaat vastata KYLLÄ, joihinkin yllä esitetettyihin kysymyksiin, laita palautetta tulemaan! Palautteen lähettäminen onnistuu helpoiten klikkaamalla alla olevaa kommenttikenttää, jonne voit tämän laittaa. Negatiivinen, sekä positiivinen palaute on tervetullutta. Vastaamme kaikkii niin nopeasti kuin mahdollista, mutta yleensä jo 24-48h kuluessa! Jätähän myös sähköpostiosoitteesi, jotta voimme olla sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Mikäli sinulla tulee mitä tahansa lisäkysymyksiä, voit aina olla myös yhteydessä suoraan toimistollemme, jonka osoitteen löydät kohdasta ”Palvelut”.

Toivotammekin sinulle todella rauhallista joulun odotusta, sekä mukavaa alkavaa talvea. Mikäli lapsesi on menossa syysloman jälkeen kouluun, muistathan rohkaista häntä maistamaan erilaisia ruokia!

Mukavaa päivän jatkoa!

You may also like...