Mielenkiintoista tekemistä koulun ruokatunnille

Monille koulussa kävijöille ruokatunti voi olla paras hetki päivästä. Silloin ensinnäkin saa ruokaa, jolloin verensokeri nousee ja moni kokee hyvänolon tunnetta. Ruokatunti tarkoittaa myös vapaa-aikaa koulunkäynnistä usein noin 30 minuutiksi. Joskus ruokatunti voi kuitenkin tuntua pitkältäkin ja aika voi käydä tylsäksi. Onneksi koulussa on helppo keksiä tekemistä jo senkin takia, että paikalla on tyypillisesti paljon ystäviä.

Korttipelien pelaaminen

Korttipelien pelaaminen on loistava tapa viettää aikaa, mikäli ruokatunti tuntuu liian pitkältä. Esimerkiksi Uno ja Ristiseiska sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti. Ristiseiskassa tehtävänä on päästä eroon omista korteista. Pelin puolestaan häviää se, jolla on kortteja kädessään viimeisenä. Ristiseiskaa pelataan normaalilla 52 korttipakalla ja tarkemmat säännöt voi lukea ristiseiska.fi sivustolta.

Uno on toinen suosittu korttipeli. Unoa pelataan sitä varten kehitetyllä korttipakalla. Unoa on paras pelata kahdesta neljään pelaajaa. Tämänkin pelin tavoitteena on olla ensimmäinen pelaaja, joka hävittää kaikki korttinsa. Kun kädessä on vain yksi kortti, on huudettava ”Uno”. Oikeiden sääntöjen mukaan pelin voittaa pelaaja, joka kerää ensimmäisenä 500 pistettä, mutta peliä ei ole pakko tietenkään pelata niin pitkään.

Pihaleikit

Jos ulkona on kaunis päivä, mikset lähtisi ulos haukkaamaan raitista ilmaa? Pihapelit, kuten frisbee ja sulkapallo, on helppo järjestää, ja ne voivat olla hyvä tapa pitää hauskaa ystävien kanssa. Pihapelien aikana saa myös liikuntaa ja veren kiertämään kropassa. Tämä voi auttaa jaksamaan keskittymään koulunkäyntiin myös iltapäivällä.

Pihaleikit ovat hauskoja, mutta ne on tehtävä turvallisesti. Muista pitää silmällä luokkatovereita ja keskeyttää leikki, jos meno muuttuu liian rajuksi. Pihaleikkien aikana on hyvä myös tutustua uusiin ystäviin paremmin.

Aivoriihet ja lautapelit

Jos etsit jotain älyllisempää ja vähemmän fyysistä, aivopelit voivat olla loistava tapa viettää aikaa lounasaikaan. Palapelikirjoja on laajalti saatavilla sekä kirjakaupoista että verkosta. On olemassa valtava valikoima palapelejä, jotka voivat auttaa terävöittämään mieltäsi ja kehittämään ongelmanratkaisutaitojasi. Kokeile yksinkertaisia sanapelejä tai vaikka sanomalehden ristisanatehtävän ratkaisemista lounastauon aikana.

Lautapelit ovat niin ikään aina loistava vaihtoehto pitkien lounaiden ohittamiseen. Klassiset lautapelit, kuten shakki, tammi ja backgammon, voivat tarjota tuntikausia viihdettä. Ne sopivat myös erinomaisesti strategia- ja ongelmanratkaisutaitojen kehittämiseen. Riippumatta siitä, millaisia aktiviteetteja valitset ruokatunnin ajaksi, muista syödä ennen kuin alat tekemään muuta.

Jalkapallon pelaaminen

Jalkapallon pelaaminen ystävien kanssa on loistava tapa viettää osa ruokatunnista. Jalkapallo auttaa kehittämään fyysistä ja henkistä voimaa sekä joukkuehenkeä. Vaikka sinulla ei olisikaan oikeanlaisia varusteita, voit silti pelata jalkapalloa. Ja vaikket olisi hyvä pelaamaan, ei happihyppelystä ole ainakaan mitään haittaa.

Usein koululla on antaa jalkapallo, ja jos ei ole, ei yhden pallon hankinta isommalla porukalla ole kallista. Monelta koululta löytyy jalkapallokenttä tai muu liikuntakenttä, joka on vapaana pelaamista varten ruokatunnin aikana.

You may also like...