Terveelliset välipalavinkit

Tänään keskitymme siihen, mitä olisi hyvä syödä aterioiden välissä, eli nimensä mukaisesti välipaloihin. Etenkin kasvaville koululaisille välipalat ovat tärkeä osa päivän ruokailurytmiä, sillä ne edistävät oppimista pitämällä verensokerin – ja sen myötä keskittymiskyvyn korkealla. Seuraava kysymys onkin, mitä olisi hyvä syödä välipalaksi?

  • Hedelmät. Hedelmä on kätevästi mukana kulkeva välipala, josta saa nopeasti hyvänlaatuista sokeria, joka auttaa pitämään verensokerin korkealla, sekä paljon tärkeitä vitamiineja. Valitse hedelmä tarpeen mukaan. Jos kaipaat vain jotain pientä tuntia ennen lounasta, ota omena, jos taas on jo jonkin verran nälkä, runsasenergisemmistä hedelmistä banaani, tai viinirypäleet ovat hyvä vaihtoehto.
  • Pähkinät. Valitse pähkinöistä suosikkisi, mutta käytä mieluiten suolaamattomia, mahdollisimman vähän prosessoituja pähkinöitä. Ne ovat todella terveellisiä, ja niiden sisältämät hyvälaatuiset rasvat ovat parasta ruokaa aivoille.
  • Välipalapatukat. Erilaiset mysli- tai raakapatukat kulkevat näppärästi laukussa vaikka koko päivän, ja niistä saa nopeasti energiaa miltei missä tahansa tilanteessa. Patukoista terveellisimmät vaihtoehdot eivät sisällä lisättyä sokeria, ja ovat tehtyjä pääosin esimerkiksi taateleista tai pähkinöistä, ja siemenistä.
  • Ruisleipä. Leivänpala, joka on täytetty esimerkiksi avokadolla ja tomaatilla, tai maapähkinävoilla (sokeroimaton on paras vaihtoehto) sekä banaanilla on herkullinen, ja täyttävä välipala. Sopii hyvin syötäväksi esimerkiksi iltapäivällä koulusta tullessa, kun päivällistä täytyy vielä odottaa tunnin tai pari.

Tässä olivat tämän hetken parhaat vinkkimme, toivottavasti niistä löytyi jotain hyviä ideoita teillekin. Lisää vinkkejä terveellisiin välipaloihin löydät esimerkiksi Iltalehden tai Kodin Kuvalehden sivuilta. Mukavaa keväänjatkoa!

You may also like...