Voisiko koulussa olla pelkkää kasvisruokaa tarjolla?

Tässäpä hyvä kysymys, jota meidän kaikkien tulisi pohtia. Olisiko mahdollista että suomen kouluissa olisikin tarjolla vain ja ainoastaan kasvisruokaa. Jos asiaa tarkastelee puolueettomasti, olisi asiassa monta positiivista elementtiä. Kasvisruoan valmistaminen on edullisempaa, kenenkään uskonnollinen vakaumus ei estä pelkkien kasvisten syöntiä, kasvisruoka on monipuolista ja maukasta ja kasvisruokaa on helppoa valmistaa niin satokauden kuin myös lähialueen antimista. Tässä jo alkuun muutamia argumentteja, sen puolesta, miksi pelkkään kasvisruokaan vaihtaminen voisi toimia todella hyvin.

kasvisruoka koulu Aivan varmaa kuitenkin on, että jos tällainen päätös tehtäisiin, se herättäisi todella paljon kritiikkiä ja jopa protestointia. Muka kuka on määrännyt, mitä terveelliseen, monipuoliseen ja täyttävään kouluruokaan tulee kuulua? Tosiasia kuitenkin on se, että suurin osa oppilaista ruokailee toisen kerran kodissaan päivän aikana lämpimän aterian ja tällä ruualla tarjoillaan useasti jotakin lihatuotetta ja ei suositusten mukaisia määriä kasviksia. olisiko siis katastrofi jos koulupäivään kuuluvassa lounaassa, ei tätä eläinproteiinia olisikaan. Villi veikkaus on, että se saattaisi jopa parantaa oppilaiden terveyttä ja keskittymistä sekä helpottaa kouluruuan budjetin kanssa tuskailevien keittäjien elämää. Voisiko olla hyvä idea testata kasvisruokaa, vaikka muutamassa suomen kouluista ja selvittää minkälaisia kokemuksia ja ajatuksia se oppilaissa herättää. Asiaa testaamalla saataisiin ainakin parempaa tietoa asiasta, kuin mitä tämän hetkinen mutu tuntemus asiaan liittyen on.

Luonnonvarojenkin kannalta olisi parempi, että kouluruokailu siirtyisi kokonaan kasvisruokaan. Täytyy myös muistaa esimerkiksi erilaiset suolisto- ja vatsasyövät, joiden kasvu on räjähtänyt, ihmisten nauttiessa aivan liikaa eläinkunnan proteiineja ruokavaliossaan. Eikö tässä ole jo tarpeeksi monta ja painavaa syytä siihen että asian voisi siirtää harkintaan ja kokeiluun. Tokihan kaikki me haluamme lapsillemme ja nuorillemme vain parasta, niin että heillä säilyisi mahdollisimman kauan sekä hyvä terveys että myös elävä ja kaunis maapallo käytössään!

You may also like...